Elgas

Elgas is een privaat Tsjechisch bedrijf gevestigd in Pardubice, gelegen in een regio bekend van vele elektrotechnische expertise. In haar 25 jarig bestaan, zijn er meer dan 230.000 EVHI’s en loggers geproduceerd en behoort daarmee tot de top 5 van marktleiders. Het bedrijf telt 150 FTE en richt zich alleen op de aardgasindustrie met EVHI’s en modems, waarbij diensten en halffabricaten zoals druksensoren in de procesindustrie worden toegepast of worden geleverd aan directe concurrenten. Daarnaast heeft Elgas enkele jaren geleden de gasmeter divisie van het Zwitserse GWF overgenomen. De producten van Elgas kenmerken zich door de grote flexibiliteit ten aanzien van gewenste instellingen, opties en installatiemogelijkheden. Zie ook de video waarmee Elgas zichzelf presenteert.

Het distributeurschap is voortgekomen uit het samenwerkingsverband met Gascat. Een succesvolle invulling van de overeenkomst heeft begin 2017 geleid tot exclusiviteit in het bedienen van de Nederlandse markt. Medio 2017 is ook de Belgische markt aan Raak IGS toegekend.

Gascat

Het Braziliaanse Gascat is naast producent van componenten ook stationsbouwer. De geschiedenis ervan ligt in de begin jaren tachtig, op basis van Frans inzicht. Pas de laatste 20 jaar heeft Gascat zich door middel van een eigen ontwikkelafdeling technologisch weten te verzelfstandigen, met als resultaat dat zij inmiddels actief is in 40 landen verdeeld over alle continenten. De doelstelling van het bedrijf is de grootste en beste leverancier van producten voor gas industrie in Brazilië te zijn, en internationaal erkend te zijn als een betrouwbaar leverancier. Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van een distributeursnetwerk, waarin Raak IGS exclusiviteit heeft voor de BENELUX.  In het samenwerkingsverband met ZIL verzorgd Gascat naast de appendages net als Raak ook gasstations.

VoTech

VoTech Filter is een gespecialiseerd en innovatief familiebedrijf. Gelegen in de buurt van Düsseldorf (D) is VoTech fabrikant van filterpatronen voor natuurlijke en industriële gassen. Ondersteund door de ervaring en knowhow van een gemotiveerd en goed gekwalificeerd team wordt iedere dag gewerkt aan een betrouwbare naam in het werkgebied van separatie. De producten van VoTech worden wereldwijd aan alle gerenommeerde energie- en engineeringbedrijven aangeboden. Enkele agenten bieden hierin ondersteuning, waaronder Raak IGS als distributeur van VoTech in Nederland.